•    Nu parttime werkzaam als leertherapeut en supervisor in een eigen praktijk te Halsteren en bij de GGZWNB ook als psychotherapeut bij sector jeugd te Roosendaal en Bergen op Zoom..•    Nu parttime werkzaam als leertherapeut en supervisor in een eigen praktijk te Halsteren en bij de GGZWNB ook als psychotherapeut bij sector jeugd te Roosendaal en Bergen op Zoom..•    Nu parttime werkzaam als leertherapeut en supervisor in een eigen praktijk te Halsteren en bij de GGZWNB ook als psychotherapeut bij sector jeugd te Roosendaal en Bergen op Zoom..•    Nu parttime werkzaam als leertherapeut en supervisor in een eigen praktijk te Halsteren en bij de GGZWNB ook als psychotherapeut bij sector jeugd te Roosendaal en Bergen op Zoom..•    Nu parttime werkzaam als leertherapeut en supervisor in een eigen praktijk te Halsteren en bij de GGZWNB ook als psychotherapeut bij sector jeugd te Roosendaal en Bergen op Zoom..•    Nu parttime werkzaam als leertherapeut en supervisor in een eigen praktijk te Halsteren en bij de GGZWNB ook als psychotherapeut bij sector jeugd te Roosendaal en Bergen op Zoom..


 
 
Psychotherapie
en Traumaherstel
 

 

Traumaherstel
 

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven.

Pesterijen in de kindertijd kunnen bijvoorbeeld soms tot gevolg hebben dat iemand altijd wantrouwend is gebleven naar anderen, of een negatief beeld over zichzelf heeft gekregen (“ik ben nu eenmaal een loser”). Ook in deze gevallen kan EMDR een zeer waardevolle techniek zijn.

Ernstige en herhaalde trauma’s zijn ook te behandelen met behulp van EMDR, maar daar zullen naast EMDR ook andere psychotherapeutische methoden ingezet worden ter ondersteuning en moet men toch ook rekening houden met een langer behandeltraject.

( zie : www.emdr.nl en/of www.emdrkindenjeugd.nl)

 

   
Home  
Psychotherapie  
Traumaherstel  
Kinderen, jeugd en hun gezinnen  
Wie ben ik?  
Aanmelden  
Supervisie en leertherapie  
Contact  
Tarieven  

 

Tarieven